Friland
logo

Friland

Squash 'Dunja'

Info: Plantes ud i urtehaven når varmen kommer i maj – juni. Hver plante kræver ca. ½ m². God i bl.a. wokretter.

 

Høst: Når frugterne er fra 20 cm.

Ramsløg 'Skovens Hvidløg'

Info: Velegnet til udplantning i haven, hvor den kommer frem som noget af det første om foråret. Ramsløg kan snittes og bruges i wokretter eller som krydderi. Den dufter af hvidløg/porre. VIGTIGT! Ramsløg dyrkes 100% økologisk ligesom resten af vores grøntsags sortiment. Men den har IKKE status som økologisk før 2020 da det kræves en omlægnings periode på 2 år.

Vidste du?

 

Ramsløgets blade indeholder 20 - 40 gange mere C-vitaminer end citroner og at de er smækfyldt med sunde antioxidanter.

 

 

Laurbærblade anvendes som kryd- deri i kød og fiskeretter. Bladene kan anvendes både tørrede og friske. De koger normalt med i retten, men fiskes op inden servering.

Ananaskirsebær 'Pruinosa'

Info: Planten trives godt i drivhus eller på lun terrasse og kan plantes fra marts/maj og er til at spise i sensommeren. Smager af ananas og passionsfrugt. Høstes inden der bliver frost.

Butternut Aquash 'Havana'

Info: Plantes i læ i urtehaven, når varmen kommer i maj/juni. Frugtnes orange kød har en sød og nøddeagtig smag. Den populære græskar sort anvendes f.eks. i supper, bagværk og gryderetter.

 

Græskar 'Hokaido'

Info: Plantes ud i urtehaven når varmen kommer i maj. Hver plante kræver ca. ½ m². God til suppe og dekoration.

 

Høst: Inden der bliver frost.

Squash 'Soleil'

Info: Plantes ud i urtehaven når varmen kommer i maj – juni. Gul squash med højt udbytte og god smag. Kan bruges frisk som agurk eller i madlavning. Kan også marineres og syltes